این نوع جرثقیل کاربرد فراوانی در صنایع سبک دارد. همچنین در سولهها و مکانهایی که امکان استفاده از جرثقیلهای سقفی یا مونوریل وجود ندارد، بسیار کاربردی است. همانطور که در شکل میبینید، این نوع جرثقیل به ستون سوله یا کارگاه وصل میشود. در این حالت جرثقیل میتواند 180 الی 270 درجه گردش داشته باشد. چرخش دستگاه نیز میتواند هم بهصورت دستی و هم توسط موتور گردان انجام شود. بالابرهای این نوع جرثقیل در طول تیر یا بازو میتوانند حرکت کنند. این حرکت هم بهصورت دستی و هم بهصورت برقی امکان پذیر است. ظرفیت وزنی این جرثقیلها تا 10 تن است. اما در موارد استثنایی و با طراحی خاص میتوان از این ظرفیت نیز فراتر رفت.
جرثقیل دیواری، یک تیر یا پل است که به یک ستون یا دیوار متصل شده است. این تیر یا پل میتواند از 180 الی 270 درجه حول محور ستون چرخش داشته باشد. همچنین بالابر روی تیر میتواند به جلو یا عقب حرکت کند. با توجه به حرکت چرخشی که این نوع جرثقیل دارد؛ میتواند جهت جابهجاییهای کوتاه بسیار کاربردی باشد. محل نصب این نوع جرثقیل ثابت است و در طول سالن قابل جابهجایی نیست. جرثقیلهای دیواری، میتوانند از بالابرهای دستی یا برقی استفاده کنند. کنترل این نوع جرثقیل از طریق ریموت( متصل یا بی سیم) انجام میپذیرد.
با توجه به ظرفیت وزنی این نوع جرثقیل، معمولا از آنها در کارگاههای بستهبندی و مونتاژ قطعات سنگین، کارگاههای جوشکاری و ساخت قطعات و… استفاده میشود. جرثقیل دیواری بهترین گزینه برای جابهجایی قطعات سنگین در کارگاهها است. معمولا این نوع جرثقیل برای جابهجاییهایی در حدود 5 تن استفاده میشود. اما بهصورت سفارشی تا وزنهای بالاتر نیز قابل طراحی است. این ظرفیت وزنی و قابلیت نصب آسان این تجهیز، آن را به یکی از محبوبترین انتخابهای صنایع سبک تبدیل کرده است. اگرچه در جای جای صنایع سنگین نیز از این نوع جرثقیل میتوان استفاده فراوان نمود.
جرثقیلهای بازویی دیواری با توجه به نوع حرکت بالابر میتوانند متفاوت باشند. این حرکت توسط اپراتور بهصورت دستی و یا برقی انجام میشود که کنترل جرثقیل بهصورت برقی بهوسیلهی ریموت (متصل یا بی سیم) انجام میپذیرد.
جرثقیل های دیواری بسیار ساده هستند؛ این جرثقیلها در کل از دو بخش اصلی تشکیل میشوند. بخش اول، مجموعهی بالابر است که بسته به نوع دستی یا برقی آن، متشکل از چرخها، موتور، زنجیر، سیم بکسل و … است. بخش دوم پل یا تیر است که بالابر روی آن نصب میگردد. مجموعهی این بخشها به دیوار متصل میشوند.
طراحی جرثقیل های بازویی دیواری وابستگی مستقیمی به میزان باری که قرار است جابهجا کند، دارد. در این نوع جرثقیل، طول تیر در حالت استاندارد، نمیتواند بیش از ۸ متر باشد. بر اساس نوع استفاده و میزان بار، طول تیر باید به دقت محاسبه و در حالت بهینه طراحی شود. در صورتی که محاسبات و طراحی دقیق انجام نشود، امکان خطر در هنگام استفاده بسیار بالا خواهد بود.
نصب جرثقیل دیواری بسیار مهم است زیرا کل بار توسط تیر و دیوار یا ستون سالن مهار میشود. مهار این تیر به فوندانسیون محل نصب وابسته است. طبق فوندانسیون محل نصب، تیر جرثقیل به روشهای مختلفی نصب میگردد. استفاده از گیرهها و روشهای نصب دیگر، وابسته به ظرفیت وزنی بالابر و جنس فوندانسیون است.
دفتر مرکزی : تهران، اتوبان شهید خرازی، شهرک گلستان، میدان ساحل، خیابان نیما یوشیج، مرکز تجاری تماس، طبقه 6، واحد 72
کارخانه: اتوبان کرج-قزوین، روبهروی نیروگاه شهید رجایی، ابتدای جاده یانس آباد
ایمیل: info@firouzacranes.com
تلفن تماس :48092000_021
خبرنامه فیروزا
تماشا تحول در صنعت
اگر عضوی از خانواده صنعت ایران هستید و هنوز عضو خبرنامه فیروزا نشدهاید، با پر کردن فرم، عضوی از خانواده فیروزا شده و خبرنامه را دریافت کنید.
فرم دانلود خبرنامه فیروزا